Mr. Saab Eric Carlsson

Erik Carlsson wisseltrofee

Erik Carlsson (1929-2015) was Saab’s meest bekende en gevierde rally coureur. Talloze zeges in rally’s heeft Carlsson met o.a. met zijn navigator Gunnar Palm voor Saab in de wacht gesleept. De naam Saab en Carlsson zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Het Dutch Saab Classic Rallyteam heeft derhalve gemeend de naam van Erik Carlsson hoog te houden en daarom een Erik Carlsson wisseltrofee  in het leven te geroepen.

Er zijn vijf ritten per jaar die meetellen voor de Erik Calrsson wisseltrofee, en wel de beide KLK’s, de winterrally, de zomerrally en de Vikingrally. Bij deelname aan genoemde rally’s ding je automatisch mee voor de Carlsson wisseltrofee. Zowel de toerklasse als de sportklasse hebben een aparte puntentelling, zodat een toerklasser net zoveel kans heeft op de felbegeerde trofee als de sportklasser. Onze rekenmeester Henry Dommerholt zal de stand nauwgezet bijhouden. De standen worden gepubliceerd op de website van het Dutch Saab Classic Rallyteam, www.dutchsaabclassicrallyteam.nl. Naast de wisseltrofee ontvangen de winnaars twee schitterende bekers voor hun prestatie.