SAAB Rally Competitie

De befaamde SAAB KLK (Kartläsningskurs)Rally is terug van weggeweest, het Dutch Saab Classic Rallyteam blaast nieuw leven in de SAAB KLK Rally. De KLK’s waren altijd een opwarmer voor de legendarische Viking of een mooie (eerste) kennismaking met het fenomeen regelmatigheidsritten. Het concept is en blijft als vanouds:

 • Eerst een briefing door de uitzetter, die even je vastgeroeste navigatie skills losmaakt en uitleg geeft over de te gebruiken kaartleessystemen.
 • Na de lunch is er een uitdagende rallyrit met naderhand de uitleg ervan, onder het genot van een (fris)drankje.
 • Dat alles slechts voor €. 55,- per equipe incl. de (broodjes)lunch en drankje nadien (SCN-leden genieten €. 10,00 korting op hun inschrijving)
 • Alle deelnemers en auto’s zijn aanvullend verzekerd bij de Nederlandse Historische Rally Federatie
 • Zowel in de Tour- als de Sportklasse zijn er punten te verdienen voor de Erik Carlsson Competitie

Er kan gestart worden in een Tourklasse en Sportklasse. Tourklasse is voor beginnende en debuterende rallyrijders, de Sportklasse is voor de meer ervaren navigatoren en rijders. De KLK staat open voor elk type Saab, ongeacht zijn leeftijd. De SAAB KLK Rally’s worden verreden met de Rally-App, dus met digitale controles, het gebruik van de rally-app is bij de deelnameprijs inbegrepen.

Inschrijven voor competitie

Op de onderstaande links vind je meer informatie over de KLK 1 Saab Rally 20 april 2024

Erik Carlsson competitie

Erik Carlsson (1929-2015) was Saab’s meest bekende en gevierde rally coureur. Talloze zeges in rally’s heeft Carlsson met o.a. met zijn navigator Gunnar Palm voor Saab in de wacht gesleept. De naam Saab en Carlsson zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na zijn actieve rally-carrière is Erik Carlsson het merk Saab trouw gebleven in de rol van ambassadeur van het merk en de rallysport.

Het Dutch Saab Classic Rallyteam heeft derhalve gemeend de naam van Erik Carlsson hoog te houden en daarom een Erik Carlsson Competitie in het leven te roepen.

Er zijn vijf rally’s per jaar die meetellen voor de Erik Calrsson Competitie, en wel de beide de door ons zelf georganiseerde Saab KLK Rally’s, de Saab Winter Rally, de Saab Zomer Rally en de Saab Viking Rally. Bij deelname aan genoemde rally’s ding je automatisch mee voor de Carlsson wisseltrofee. Zowel de Tourklasse als de Sportklasse hebben een aparte puntentelling, zodat een Tourklasser net zoveel kans heeft op de felbegeerde trofee als de deelnemers uit de Sportklasse. Onze rekenmeester zal de stand nauwgezet bijhouden en gedurende het rallyseizoen de tussenstand publiceren. De (tussen)standen worden gepubliceerd op de website van het Dutch Saab Classic Rallyteam. Naast de wisseltrofee ontvangen de winnaars twee schitterende bekers voor hun prestatie. Huldiging van de winnaars van de Erik Carlsson Competitie is tijdens de Viking, die altijd in november van het jaar wordt gehouden.

Bekijk hier het reglement voor de Erik Carlsson competitie

Energy4All Rally 2024

Op 15 september 2024 staat de allereerste Energy4All Rally gepland, een uniek evenement waarvan de opbrengst ten goede komt aan het onderzoek naar energiestofwisselingziekten.

Deelname aan deze bijzondere rally is mogelijk met zowel klassieke als bijzondere auto’s, cabrio’s en sportscars. De deelnemers kunnen de uitdaging aangaan in drie verschillende klassen: de Tourklasse, geschikt voor minder ervaren teams, en de Sport- en Expertklasse, voor de meer fanatieke en ervaren deelnemers.

In tegenstelling tot wat de evenement naam zou doen vermoeden, draait het bij de Energy4All Rally niet om snelheid, maar om het goed uitvoeren van navigatie-opdrachten op diverse kaarten en al dan niet aangevuld met een boeiende regularity, waarbij het klassement wordt bepaald. Dit zorgt voor een spannende en uitdagende ervaring voor alle deelnemers.

De start en finish van de editie van 2024 zullen plaatsvinden in de sfeervolle omgeving van Nijmegen. De rally wordt georganiseerd onder leiding van Remco Luksemburg, de ervaren uitzetter van Rally en Meer en winnaar van vele rally’s. Doe mee aan dit bijzondere evenement en draag bij aan een belangrijk doel: het bevorderen van het onderzoek naar energiestofwisselingziekten.

"De missie van Stichting Energy4All is het verwerven van zo veel mogelijk financiële middelen om het onderzoek naar effectieve behandeling van energiestofwisselingsziekten te versnellen en te bevorderen."

Wat kun je verwachten:

 • Start en finish locatie: Restaurant & gasterij de Arend, Winssen (regio Nijmegen)
 • (Voorlopige) deelnemerslijst
 • Rally verreden aan de hand van het NRF Reglement
 • Meer dan 200 km prachtige uitgezette route door de provincie Gelderland
 • Een welverdiende borrel bij de finish met aansluitend top diner
 • Geen tijdsdruk. Alleen een (ruime) tijdcontrole bij de start en de finish
 • Open voor alle merken en leeftijden auto’s, alleen in de Expertklasse is een leeftijdsgrens van toepassing
 • All-in prijs van €. 350,- waarbij, lunch en diner inbegrepen zijn. Hiervan gaat uiteraard het overgrote deel naar het goede doel Energy4All.

Energy4All Rally sponsoren

Oomen Advocatuur