Rally Competitie

De befaamde KLK (Kartläsningskurs) is terug van weggeweest, het Dutch Saab Classic Rallyteam blaast nieuw leven in de KLK. De KLK’s waren altijd een opwarmer voor de legendarische Viking of een mooie (eerste) kennismaking met het fenomeen regelmatigheidsritten. Het concept is en blijft als vanouds:

  • Eerst een briefing door de uitzetter, die even je vastgeroeste navigatie skills losmaakt en uitleg geeft over de te gebruiken kaartleessystemen.
  • Na de lunch is er een uitdagende rallyrit met naderhand de uitleg ervan, onder het genot van een (fris)drankje.
  • Dat alles slechts voor €. 55,- per equipe incl. de (broodjes)lunch en drankje nadien.
  • Alle deelnemers en auto’s zijn aanvullend verzekerd bij de Nederlandse Historische Rally Federatie
  • Zowel in de Tour- als de Sportklasse zijn er punten te verdienen voor de Erik Carlsson Competitie 2023!

Er kan gestart worden in een Tourklasse en Sportklasse. Tourklasse is voor beginnende en debuterende rallyrijders, de Sportklasse is voor de meer ervaren navigatoren en rijders. De KLK staat open voor elk type Saab, ongeacht zijn leeftijd. De KLK’s worden verreden met de Rally-App, dus met digitale controles, het gebruik van de rally-app is bij de deelnameprijs inbegrepen.

Inschrijven voor competitie

Op de onderstaande links vind je meer informatie over de KLK 2 Saab Rally 14 oktober 2023

Erik Carlsson competitie

Erik Carlsson (1929-2015) was Saab’s meest bekende en gevierde rally coureur. Talloze zeges in rally’s heeft Carlsson met o.a. met zijn navigator Gunnar Palm voor Saab in de wacht gesleept. De naam Saab en Carlsson zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na zijn actieve rally-carrière is Erik Carlsson het merk Saab trouw gebleven in de rol van ambassadeur van het merk en de rallysport.

Het Dutch Saab Classic Rallyteam heeft derhalve gemeend de naam van Erik Carlsson hoog te houden en daarom een Erik Carlsson Competitie in het leven te roepen.

Er zijn vijf rally’s per jaar die meetellen voor de Erik Calrsson Competitie, en wel de beide de door ons zelf georganiseerde KLK’s, de Saab Winter Rally, de Saab Zomer Rally en de Vikingrally. Bij deelname aan genoemde rally’s ding je automatisch mee voor de Carlsson wisseltrofee. Zowel de Tourklasse als de Sportklasse hebben een aparte puntentelling, zodat een Tourklasser net zoveel kans heeft op de felbegeerde trofee als de deelnemers uit de Sportklasse. Onze rekenmeester zal de stand nauwgezet bijhouden en gedurende het rallyseizoen de tussenstand publiceren. De (tussen)standen worden gepubliceerd op de website van het Dutch Saab Classic Rallyteam. Naast de wisseltrofee ontvangen de winnaars twee schitterende bekers voor hun prestatie. Huldiging van de winnaars van de Erik Carlsson Competitie is tijdens de Viking, die altijd in november van het jaar wordt gehouden.

Bekijk hier het reglement voor de Erik Carlsson competitie

Rallyteam sponsoren