DSCR team uitje

Team-meeting Dutch Saab Classic Rallyteam in Lemele

Een grote afvaardiging van het Dutch Saab Classic Rallyteam had zich op 18 maart 2023 verzameld bij de ‘Expositie Schuur’ van Gerrit Jan Hallink in Lemele voor een teammeeting met als doel elkaar nog beter te leren kennen in een informele sfeer. Dit initiatief kwam van het DSCR. De ‘team building’ werd als positief ervaren gezien de explosieve groei van het team. Na ontvangst met koffie en broodjes kreeg Gerrit Jan Hallink het woord en gaf het team een rondleiding door zijn vele schuren, die praktisch allemaal goed gevuld waren met Saab’s van diverse pluimages. Gerrit Jan heeft zich jaren geleden tot doel gesteld minimaal één Saab van elk type, dat door de Zweedse fabriek is uitgebracht, in zijn bezit te hebben. Ooit heeft Gerrit Jan de euvele moed gehad zelf een cabrio te bouwen van een classic Saab van het  model 900. Zoiets gaat niet zonder slag of stoot, dat vertelde de bouwer met veel humor en verve.

Dat Gerrit Jan zijn Saab’s een warm hart toedraagt is te zien aan de auto’s die zorgvuldig zijn afgedekt en voor deze gelegenheid van die doeken ontdaan werden. De Saab’s  konden zo in hun volle glorie bekeken konden worden. In een volgende schuur stonden de ‘daily drivers’, een Saab 900 Turbo en een Saab 9-3x van de nieuwste generatie die speciaal uit de USA geïmporteerd is. Gerrit Jan Halink is een boeiend en bevlogen verteller die bij elke Saab wel een anekdote  met veel humor uit de mouw wist te schudden. In een derde schuur stonden weer vier schitterende Saabs die door Gerrit Jan eigenhandig gerestaureerd waren. Toen ging de deur van zijn onderdelenmagazijn open. Hier werd je zeer hebberig van. Motoren, versnellingsbakken, carrosserie delen, uitlaten, ruiten, je kon het zo gek niet bedenken en het lag er. Keurig gesorteerd, soort bij soort.

Dan de afdeling ‘restauratie’ waar een totaal gestripte Sonett 2 tot het laatste schroefje aangepakt werd. Trots liet Gerrit Jan het motortje even lopen om te bewijzen dat er weer wat leven in het autootje zat. In een volgende ruimte stond een classic 900 cabrio die geheel van roestgaten ontdaan was en derhalve nieuw plaatwerk krijgt ingelast.

Dan naar de crème de la crème, de ‘expositieschuur Lemele’ waar de pareltjes van Gerrit Jan’s verzameling staan geëxposeerd. Van een oogverblindende Saab 92, via 96 tt en 96 V4 naar de 95 stationcar in hemelsblauw. Dan de ex André van Duijn Saab 9000 en een 900 classic met een Toppola opzetstuk zodat je er ook in kunt kamperen. Verder nog een Saab 99 en een 900 Turbo en uiteraard ontbreekt de 900 classic cabrio ook niet. Eén van de eerste 99’s en meer schitterende Saab’s staan er als broertje en zusje. Via een trap naar nog een expositieruimte met Saab attributen, folders, veel schaalmodellen en meer. Ook veel oude gebruiksvoorwerpen (Lemele’s erfgoed) en niet te vergeten een prachte afdeling moderne kunst.

Een bezoek aan de Expositie schuur Lemele en de afdeling Lemele’s erfgoed is zeker de moeite waard en na afspraak te bezichtigen. Bel Gerrit Jan Hallink 0572-331 774 voor een reservering.