ROZ Classic

ROZ Classic

Er startten op zaterdag 2 maart 2024 maar liefst 4 equipes vanuit het Dutch Saab Classic Rallyteam bij de ROZ Classic vanuit Nijkerk. De 60e jubileumeditie van een rondje om de Zuiderzee met een pittige kaartleesrit van 500 kilometer.
In de Sportklasse beklommen Radboud Klazinga & Rembrandt Klazinga het erepodium met een 3e positie met 300 strafpunten, Ad van Beurden & Chris Kuypers werden 37e met 1.400 strafpunten een 47e plek was er voor equipe Francien Lutgendorf & Peter Lutgendorf.
In de Toerklasse behaalde Martin Breedland & Arno Rengers een 17e plek met 1.400 strafpunten.
Joost van de Klashorst stapte als navigator in bij Rob Koebrugge. Ze behaalde in een Porsche 912 een 22e plek in de Masterklasse.
Het hoogste eremetaal in de Sportklasse was ook voor een Saab equipe. Harry Colenbrander & Folkert Kamp werden met 200 strafpunten 1e in een Saab 99 GL.