SAAB Viking Rally

Afgelopen weekend is vanuit Lathum de 60e Saab Viking Rally verreden, met maar liefst 10 Dutch Saab Classic Rallyteam equipes aan de start. Deze is in de Sportklasse gewonnen door Jenneke van Driel & Bruis van Driel met slechts 131 strafpunten. Op de 2e plaats zijn geëindigd Henk Dinkelberg & Floris Dinkelberg met 140 strafpunten. De 3e plaats was voor Jan Andringa & Jan Veldman. Zij hadden 157 strafpunten. Het Dutch Saab Classic Rallyteam deed ook goede zaken tijdens de rally, in Sportklasse; Wouter Tammeling & Michiel van Tongeren werden 5e met 301 strafpunten, Wim Oosterheert & Redmer van Delden werden 7e met 341 strafpunten, Merlijn Kalkman & Sander Kruithof werden 9e met 414 strafpunten, Marianne Bijl & Ferry Flinterman werden 13e met 736 strafpunten, Rutger Wery & Chris Kuypers werden 16e met 954 strafpunten en een 18e positie werd genoteerd door DSCR equipe Ad van Beurden & Jaap Wassink.

In de Toerklasse was de winst voor John Poel en Benjamin Poel, met slechts 6 tijdstrafpunten. Een geweldig knappe prestatie! DSCR teamlid Henri Dommerholt en Reinier Dommerholt werden 2e, met 57 strafpunten. De 3e plaats was voor Gerard Klunder en Bas Klunder, met 313 strafpunten. Ook in de Toerklasse werd gestreden door DSCR teamleden om de Vikingroem., zoals gezegd werd teamlid Henry Dommerholt 2e, voor Martin Breedland & Bjorn Willemsen was er een 5e pleknotering, Jean Claude Luijcx & Michel van Dijk werden 7e met 441 strafpunten en Alfons Heetjans & Brigitte eindigden op een 11e positie met 652 strafpunten.

Tijdens de Saab Viking Rally werd ook voor de eerste keer de Erik Carlsson Trofee uitgereikt, team competitieprijs met de finale voor 2023 tijdens de SAAB Viking Rally. Deze ging naar de equipe die het beste heeft gepresteerd tijdens de 5 Saab rally’s dit jaar: de Saab Winter Rally, de Saab Zomer Rally, de Saab Viking Rally en de beide Saab KLK Rally’s. Team Paul Sallum en Gijs Junius mochten deze prachtig wisseltrofee dit jaar in ontvangst nemen!

Alle winnaars van harte gefeliciteerd! De volledige uitslag van de Saab Viking Rally 2023 vind je hier:

De volledige uitslag van de 1e Erik Carlsson Competitie vindt je hier: Eindklassement_Erik_Carlsson_Competitie_2023