Laden Evenementen

« Alle Evenementen

IJssellandrally

maart 17

€.495,00

Op vrijdag 17 maart 2023 staat de tweede editie van de gloednieuwe IJssellandrally op je menu. Een roemrijke rally, opnieuw boordevol spannende tests.

In 2022 stapten we na 15 edities over op een nieuw format: géén kaart-geneuzel, geen Tulp-achtige omrij-constructies. Maar: straight-forward lekkere rijders-rally met volop werk voor beide teamleden in élke equipe. En dankzij onze rally-partners staan er weer 6 héérlijke tests en proeven op het programma. Met daar bovenop nóg meer (eerlijke) rally-gekkigheid van onze uitzetter Jaap Jongman.

We starten en finishen in Zwolle (ook handig voor mensen van verder weg, met trailer enzo) en rijden tot nét iets over de Duitse grens. Onderweg loop je al snel aan tegen twee knetter leuke tests op een groot afgesloten terrein met scherpe “bogey-tijden”, belooft Jaap. En: goeie koffiestops van Campenaer.

Ook op het programma: uitdagende regularities (schaal 1:25.000 en 1:50.000) die óf in het boek staan óf ineens door een marshall vlak voor de start wordt uitgereikt. Eenmaal bij de lunch nóg een keer twee tests. Nu ook vól door het water op een rijvaardigheids-terrein in Emmen.

Nog niet genoeg? Nee, er is méér. Een zeer letterlijke Grenzschutz in een randje Duitsland, een regularity in het fotogenieke Gees (vrijwel geheel onverhard, 1:25.000), een speedsessie met maar liefst 10 snelheidswisselingen, een lap-consistency test. Ja: en nóg meer. Letterlijk te veel om op te noemen.

Organisator

A.S.C. de IJsselrijders