Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

New Year Challenge

januari 12 @ 09:30 - januari 13 @ 17:00

€.795

Geïnspireerd door de Heavy New Year Rally, die in 2020 eenmalig werd georganiseerd in Duitsland en Twente, zal op 12 & 13 januari 2024 de New Year Challenge worden verreden. Een voor Nederland uniek evenement, waarbij de organisatie een soort kruising tussen de Wintertrial, de Engelse Rally of the Tests en de Belgian Westhoek Classic voor ogen heeft. Kaartleesuitdagingen, veel regularities en een aantal leuke proeven op afgesloten terreinen. Daarnaast biedt het evenement de mogelijkheid om samen met alle rallyvrienden het nieuwe jaar in te luiden. Remco Luksemburg en Peter Rovers zijn druk bezig met het uitzetten van de route. Voor de organisatie zijn de handen ineen geslagen met het ervaren team van de Internationale Historische Horneland Rally. Voor de organisatie van de testjes kan worden gerekend op rally-icoon Erwin Doctor en het marshal-team van de ELE-rally!

Start en finish zijn onder de rook van Eindhoven bij Beachclub Sunrise (Aquabest). De rally start direct met 2 uitdagende proeven en 1 regularity op afgesloten terrein. In de middag voert de door Peter Rovers uitgezette route met de nodige regularities door de Brabantse Kempen en Belgisch/Nederlands Limburg. De lange tweede dag, uitgezet door Remco Luksemburg, brengt het deelnemersveld met onderweg de nodige verrassingen, terug naar de finish bij Beachclub Sunrise op Aquabest, waar tijdens een afsluitend diner de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Met een combinatie van de nodige proeven op afgesloten terreinen en veel regularities is de rally weliswaar anders van opzet dan we normaal in Nederland kennen, maar wel degelijk bedoeld voor iedereen die normaal gesproken deelneemt aan andere classic car rally’s zoals de Horneland Rally, de SLS Classic, Tulpenrallye of één van de vele dagrally’s.

Er kan worden deelgenomen met auto’s gebouwd voor 1986. Er kan worden ingeschreven in 3 klassen: Expert-, Sport- en Tourklasse.

Gegevens

Begin:
januari 12 @ 09:30
Einde:
januari 13 @ 17:00
Kosten:
€.795
Evenement Tags:
, , , , , , , ,
Site:
www.newyearchallenge.nl

Locatie

Beachclub Sunrise
Ekkersweijer 3
Best, Noord-Brabant 5681 RZ Nederland
+ Google Maps